Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Пролетно хоро“ прегърна Велинград

27 март 2016, Неделя | 23:00 | прессъобщение

„Пролетно хоро“ прегърна Велинград

Национален фестивал „Пролетно хоро“ отбеляза своя малък първи юбилей от създаването си през 2012г. Домакин на събитието бе Спа столицата на Балканите Велинград. Официалното откриване на фестивала започна от 10:30 часа на градския стадион и продължи до късен следобяд. Близо 40 танцови клуба от цялата страна с над 1000 изпълнители танцуваха и се веселиха на фестивала. Мероприятието протече под мотото: „Да прегърнем Велинград с хоро“. Идеята беше представянето на дефиле, което да премине в три лъча. Всеки лъч успя да предложи хора от определена област.

Сред официалните гости на фестивала бе  кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на  общински съвет Бельо Мандражиев, кметът на Община Пещера Николай Зайчев, народният представител Димитър Гечев, общински съветници, доценти от Шуменския и Югозападния университет- катедра „Хореография“ и художествения ръководител на ансамбъл „Странджа“.

Градоначалникът поздрави всички гости и откри фестивала с думите:

„ … Събрали сме се тук, за да се хванем на голямо българско хоро. За да сме пример на децата си, за родолюбиви българи, обичащи и уважаващи българската традиция. Пожелавам ви усмивките да са винаги на лицата ви, както  днес. И нека заедно се хванем на хорото, да градим българската история. Да пазим нейните традиции и съумеем да бъдем истински българи с големи сърца!…”.

Община Велинград в лицето на кмета д-р Костадин Коев благодари  за идеята и организацията на сдружение „Пролетно хоро“, за съдействието от страна на дружба „Родина“,  дружество “За защита на Родопите”, „Ротари клуб“ и лично  на основателите и екипа, работещ за реализацията на  фестивала.      

Коментари

мда, хубаво беше, красиво, само дето участниците, танцъорите и придружаващите ги официални лица бяха в много пъти в повече от зрителите - те си играха за самите себе си и просто напълниха легловата база за два дена и заведенията от всякакъв тип. Което от своя страна показа, че въпросния Велинград е едно уродливо свръх комерсиално образувания, в което парите доминират над духовността и културата.

#1 васил111 в Вторник, 29 март 2016 10:06

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени