Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пролетно хоро 2018

26 март 2018, Понеделник | 17:59 | прессъобщение

Кръшни хора, гърмежи и духова музика огласиха Велинград

 1. Около 2000 участника от 56 клуба и групи от различни краища на страната взеха участие в тазгодишния Седми Национален фолклорен фестивал „Пролетно хоро”, който премина под мотото "Сънуваме хоро и хоро наяве играем!!!".

  Организатори на събитието са Сдружение „Пролетно хоро“, Дружба „Родина“ и Дружество за защита на Родопите, със съдействието на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев.

  Даже и снегът спря, когато с гърмежи и под съпровода на Антимовската духова музика тръгна парад-дефилето на „ПРОЛЕТНО ХОРО”, които извървяха пътя от градския стадион до площад „Възраждане” в кв.Каменица.

  Почитатели на българските традиции, песни и танци от цяла България направиха във Велинград невероятен празник.
  Кметът д-р Коев благодари на организаторите, че са посветили националния фестивал на 70 годишнината от създаването на Велинград.

  Гласовитата и талантлива Мариам Маврова с изпълнението си "Зайди зайди, ясно слънце" спря дъха на присъстващите.

  Площадът се оказа тесен за игроорците и за велинградчани, които дойдоха да се веселят и да се хванат на „ПРОЛЕТНОТО ХОРО”.

   

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени