Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нови пропуски за сините зони за инвалиди

20 февруари 2013, Сряда | 12:23 | общество

Подменят пропуските за сините зони за инвалиди

Ръководството на Общинско предприятие „Спортни имоти и пазари” гр. Велинград уведомява всички притежатели на пропуски за паркиране на места за инвалиди в зоните за краткотраен престой (сини зони), че от 18.02.2013г. във връзка с въведените европейски изисквания и стандарти се променя бланката на пропуските за безплатно паркиране на места за инвалиди. Притежателите на такива пропуски следва да ги подменят в срок до 31.03.2013г., в противен случай МПС-тата с подобни пропуски ще бъдат принудително задържани чрез техническо средство „Скоба”. При подмяната притежателите следва да представят копие на решение от ТЕЛК/НЕЛК, снимка паспортен формат и стария инвалиден пропуск. В случай,че последния е изгубен;повреден или откраднат, то тогава необходимите документи за издаването на нов пропуск са следните:

-         Копие от талон на МПС.

-         Копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК.

-         Снимка паспортен формат.

-         Нотариално заверено пълномощно или свидетелство за сключен граждански брак, когато собственикът на МПС-то и лицето с определена степен на инвалидност са две отделни лица.

Смяната на инвалидните пропуски се осъществява безплатно в управлението на Общинско предприятие „Спортни имотии пазари” гр. Велинград с адрес ул. „Винчо Горанов” № 2, като документи се подават всеки понеделник от 08.00 до 16.00 часа, а самите пропуски се получават в петък от 08.00 до 16.00 часа.

ВАЖНО:Посочените по-горе пропуски важат само тогава, когато лицето с определена степен на инвалидност се намира в паркираното МПС, и пропуска бъде поставен на видно място!

 

Юлиана Георгиева Ковачева
Директор ОП „СИП”

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени