Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Извършени от РИОСВ проверки през месец май

07 юни 2016, Вторник | 22:27 | общество

През май експертите на РИОСВ-Пазарджик извършиха 114 проверки

Експертите от РИОСВ–Пазарджик извършиха 114 проверки на 103 обекта. Дадени са 46 предписания за отстраняване на нарушения и предприемане на превантивни мерки.

В резултат от извършената контролна дейност е прекратено изтичане на отпадъчни води от свинекомплекса в с. Априлци към р. Елшишка. Почистени са нерегламентирани сметища и десетки замърсени с отпадъци терени, прекратено е нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци от рехабилитацията на железопътно трасе, преустановена е нерегламентирана дейност с отпадъци от черни и цветни метали от дружество в с. Говедаре.  Спасени са четири бедстващи защитени птици - щъркел и три горски ушати сови.

За констатирани административни нарушения са съставени два акта по Закона за водите – на собствениците на мандра в с. Карабунар, община Септември - за лоша поддръжка на пречиствателните съоръжения и на собствениците на рибарник във Велинград - за неизпълнение на предписание и заустване на отпадъчни води без разрешително. Акт е съставен и по Закона за опазване на околната среда, на собствениците на обект за производство на млечни продукти в гр. Стрелча, заради неизпълнение на предписание на РИОСВ. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени