Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща на д-р Коев с видепрезидента на ESPA Сийка Кацарова

21 януари 2020, Вторник | 19:10 | прессъобщение

Ползотворна среща на д-р Коев с видепрезидента на ESPA Сийка Кацарова

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев се срещна с вицепрезидента на Европейската СПА асоциация (ESPA) и председател на Българският съюз по балнеология и СПА /БСБСПА/ г- жа Сийка Кацарова. Обсъдени бяха възможностите за сертифициране на Велинград като туристическа дестинация за здравен туризъм.

"Голямото разнообразие от лечебни термални води, красива природа и отлични възможности за балнеолечение нареждат Велинград на едно от първите места в страната"

каза г-жа Кацарова и допълни, че Велинград има уникалната възможност да стане първата сертифицирана дестинация за здравен туризъм на Балканите. Обсъдени бяха конкретни стъпки в тази посока, които предвиждат по-добро планиране, изграждане на пешеходни зони, зони без транспорт в унисон със „зелената“ вълна, която върви в Европа.

„Бъдещето на Велинград е свързано с туризма и всички планове за неговото развитие включват устойчиви мерки и идеи в тази посока.“, каза д-р Костадин Коев и допълни:“Това, което се изисква от местната власт ще бъде свършено, останалото е в ръцете на туристическия бранш.“

По част от изискванията вече са работи и са заложени в устройствения план на Велинград.

Директорът на ПГИТ "Ал. Константинов" г-жа Любка Байлова сподели, че с подкрепата на общината и БСБСПА, вече е дадена заявка в РИО на МОН за разкриване на нова специалност в гимназията - „Изпълнител на термални процедури“ с немски език.
През септември Велинград ще бъде домакин на Седмия конгрес на БСБСПА и подготовката за него започва. Това е доказателство за все по-активната дейност на ръководството на общината и „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи“ за превръщането на Велинград в балнеоложки център на европейско ниво. На срещата присъстваха представители на Общинска администрация, на Общински съвет, на Съвета по туризъм и на туристическия бранш.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени