Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Първа сесия на Общински съвет за 2010

29 януари 2010, Петък | 16:09 | прессъобщение, политика

Във Велинград се проведе първата сесия на Общинския съвет за 2010 година

Прессъобщение Община Велинград   Днес от 9.30 часа започна редовното заседание на Общински съвет - Велинград, на което бяха разгледани общо 28 точки, от които 8 допълнителни, съобщи Росица Пашова - PRна Община Велинград. След дълги дебати, но въпреки това единодушно, съветниците приеха Отчета за изпълнение на Бюджета за 2009 г. на община Велинград, както и Бюджета за настоящата 2010 г. Освен това взеха решение микробиологичната лаборатория, която се намира в частната болница (ДКЦ 1), да бъде обявена за частна общинска собственост.

   Това ще даде възможност на МБАЛ-Велинград да използва безпроблемно лабораторията, тъй като до този момент съществуваше напрежение между общинската и частната болница, собственост на д-р Михаил Тиков за експлоатацията на микробиологичната лаборатория. Средства на служителите под формата на възнаграждения в размер на една минимална работна заплата ще бъдат отпуснати за облекло на работниците и служителите на Общината за 2010 г., реши още Общинският съвет.

    Бяха приети Отчетът за дейността на Обс-Велинград за 2009 г., както и Програмата за работата му през 2010 г.

    Във връзка с разкриването на Колеж по туризъм в курортния град, за нуждите му бе предоставено помещение в сградата на Общински детски комплекс. Така още този септември Колежът би могъл да започне обучението на една паралелка. Целта на общинското ръководство е да бъдет подготвени кадри в по-висока обучителна степен за нуждите на туристическия бранш. По този начин ще бъдат подобрени услугите в СПА-столицата на Балканите и на България.

    Съветниците дадоха съгласие паркът срещу Сярна баня в кв. Каменица да бъде именуван като „Парк на освободителите“. В него се намира  единствения паметник на българо-руската дружба – чешмата, построена в чест на освобождението на Чепинската котловина от турско робство. Инициатор за именуването на парка е на Сдружението на русофилите във Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени