Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Работилница за писане на яйца

31 март 2018, Събота | 09:52 | прессъобщение

Велинград ще стане най- голямата в България работилница за писане на великденски яйца

На 5 април /Велики четвъртък/ от 11:00ч. Велинград ще стане най- голямата в България работилница за писане на великденски яйца.  За трета поредна година на централния площад „Николай Гяуров“ ще се проведе „Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край“. Ще бъде изписано и третото „Голямо яйце”, изработено от учениците на ПГД ,,Иван Вазов” като подарък за празника.

Месните майсторки ще показват, а всеки желаещ ще има възможността да се учи и да изпише своето яйце с восък по стара техника с типичните за Чепинския край орнаменти. Водещи на събитието ще бъдат Иван Звездев- кулинар, шоумен, водещ на телевизионно кулинарно предаване „В кухнята на Звездев” и Ана-Мария-фолклорна изпълнителка. Във Великденската празнична програма  участие ще вземат гласовитата Мариам Маврова, възпитаниците на ЦПЛР-ОДК, ПАНПТ „Здравче-Венче”, ДЮВИШ „Звънче”, Ансамбъл „Драгиново”, ВГ „Караоке” и  ПАНПТ,,Чепино”.

Заповядайте да се запознаете с нашата вековна традиция и да се забавляваме всички заедно! Очакваме Ви заредени с творчески идеи, желание и много усмивки.

На 7 април от 11:00ч. на зелените площи при хотел „Arte Spa & Park Hotel” ще се проведе най-голямото боядисване на великденски яйца в света, с което ще се опитаме да поставим рекорд на Гинес. Нека всички се включим и поставим този рекорд за града ни. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Pavell & Venci Venc.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени