Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Работилница за писане на великденски яйца

06 април 2018, Петък | 13:53 | прессъобщение

За трета поредна година Велинград стана най- голямата работилница за писане на великденски яйца в България

За трета поредна година Велинград стана най- голямата работилница за писане на великденски яйца в България. 

На Велики четвъртък от 11:00ч. на пл. „Николай Гяуров” се проведе Третото „Голямо писане на великденски яйца от Чепинския край“.
 

Организатори на събитието са Община Велинград, Исторически музей и вестник „Темпо” със съдействието на ПГД „Иван Вазов“, ЦПЛР-ОДК, ОП „СИП и ТИЦ“, „Премиера-257“, „Бейкърс“ ООД и „АРТЕ Спа и Парк хотел“.

 Кметът д-р Коев приветства присъстващите и  даде старт на „Голямото писане“, в което символично по повод 70 годишния юбилей на Велинград се включиха 70 деца, които изписаха третото  100 килограмово дървено яйце, изработено от учениците на ПГД ,,Иван Вазов”.

Около 400 души се  включиха и изписаха своето яйце с восък по стара техника с типичните за Чепинския край орнаменти.

Официални лица на събитието бяха: кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, зам.-кметовете Светла Томова, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов.

Връчени бяха награди на децата, класирали се на първо место в конкурса на ЦПЛР-ОДК „Великднски писани яйца от Чепинския край“. Традиционно се проведе и томбола с много изненади и награди за участниците в „голямото“ изписване на яйцата.

Водещите на събитието бяха популярния телевизионен водещ Иван Звездев и фолклорната изпълнителка Ана-Мария

Във Великденската празнична програма участие  взеха:

Славеят на Велинград-Мариам Маврова, театралната школа и щколите по саксофон и 

журналисти към ЦПЛР-ОДК, ПАНПТ „Здравче-Венче”, 

ДЮВИШ „Звънче”,

Ансамбъл „Драгиново”, ВГ „Караоке” и ПАНПТ,,Чепино”.

В продължение на Голямото писане на яйца Ви каним на 7 април /Велика събота/ от 11:00ч. на зелените площи при хотел „Arte Spa & Park Hotel” където ще се опитаме всички заедно да поставим  рекорд на Гинес за най-голямото боядисване на великденски яйца в света. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат Pavell & Venci Venc.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени