Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Група от седем страни посети ПГГС ”Христо Ботев”

18 юни 2010, Петък | 15:37 | прессъобщение

20 души от различни страни посетиха местната гимназия

Работна група в ПГГС Христо БотевНа  посещение в ПГГС ”Христо Ботев” (pggs.info) на 17 юни 2010 год. беше работната група  от 20 души по международен проект „Казусът ГОРА – педагогика за устойчиво развитие”, който се ръководи от шведската Агенция на горите и пряк ръководител е Мария Густафсон. Участници в този проект са специалисти от следните страни – Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Чехия и България. Като партньори по проекта участват още 12 институции от тези страни  в сферата на горите и на образованието.

Основната цел е разработване и внедряване на нова методика за обучение относно устойчивото развитие на горите. Идеята е всички участници по проекта да се обучат по тази нова методика, после по 10 учители от страна и в последствие да се популяризира във всяка страна този  нов подход.

Да се включи като обект  за посещение и да се разгледа  базата на ПГГС ”Христо Ботев”  е идея на доц. Никола Стоянов и инж. Ангел Ферезлиев, които от българска страна са участници в проекта. Тяхното предложение към останалите участници е, че след като става дума за обучение и казусът е „Гора” - задължително трябва да се види училището с най-добра база, в което учебните часове по теория се водят в перфектно обзаведени и оборудвани с всичко необходимо кабинети, а часовете по практика в повечето случаи са в реална работна среда.

Гостите пристигнаха в 15:00 часа  и прекараха около 2 часа в  училището ни. Направиха много  снимки във всеки от кабинетите, а когато им показахме дендрариума и обособените кътове в него, направени тази пролет от нашите ученици съвсем искрено споделиха, че в страните им няма училище с подобна база, която по такъв начин да дава възможност за обучение по теория и практика.

Г-жа Катерина Екберг от Швеция, която е организатор  по проекта благодари за отделеното внимание от наша страна и каза, че си отива с идеята да популяризира видяното в нашето училище. 

инж. Н. Шатърска-Ганчева
пом.директор

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени