Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Работна среща за безстопанствените коне

26 октомври 2017, Четвъртък | 23:00 | прессъобщение

Работна среща за безстопанствените коне

По повод зачестилите оплаквания от жителите на Велинград, на безконтролно скитащите коне в града, се проведе работна среща между кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кмета Атанас Палигоров, началника на РУ-Полиция Велинград Йовчо Йовчев, инспектор Иван Казаков и д-р Александър Семерджиев-официален ветеринарен лекар в отдел ЗЖ към ОДБХ.

Представителите на общината,полицията и ветеринарно- медицинските власти,се взеха следните кардинални законови решения за справяне с безстопанствените коне.

При установяване на  всяко едно нарушение по чл. 139, ал. 1, т. 1, 2 и т. 4 – 9 от закона за ветеринарно-медицинските дейности официалните ветеринарни лекари трябва да уведомят незабавно писмено директора на съответната ОДБХ, който издава разпореждане  за отнемане на животните в полза на държавата или умъртвяването им на място. Според закона за ветеринарномедицинските дейности животните без надзор и задължителната индентификация - чипове, с които да се установи здравния им статус и към кой животновъден обект са регистрирани, се отнемат.

С цел недопускането на нерегламентираното придвижване на животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести, както и съгласно действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина, конете  ще се умъртвяват  по хуманен начин.

Прилагането на закона от всички отговорни институции-община, полиция и ветеринарномедицински служби, ще е гаранция подобни явления да бъдат преустановени.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени