Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Работна среща на кметовете

28 януари 2010, Четвъртък | 16:59 | прессъобщение, политика

Кметът на община Велинград заедно с екипа си проведе работна среща с кметовете на населени места

Прессъобщение Община Велинград   Днес, 28 януари, от 11.00 часа започна работната среща на общинското ръководство с кметовете на кметства от община Велинград, съобщи Росица Пашова, PR на Общината. Целта на срещата бе изслушването проблемите на  всички населени места в общината и предприемането на мерки за разрешаването им. Всеки от четиримата ресорни заместник кметове предостави отчетна информация за извършеното през последните две години за кметствата. След това думата бе дадена на всеки един кмет на населено място, който да представи най-наболелите въпроси, свързани с подобряването на живота на жителите от населените места извън Велинград.

   Всеки един от тях изказа задоволството си от провеждането на срещата. Най-наболелите проблеми, които бяха отбелязани от тях, са свързани с изграждането на инфраструктурата – изграждане на водопровод, канализация, основни пътища, осветяването на главни улици. Някои от населените места имат нужда от разкриването на детски градини, както и от осигуряването на транспорт.

    Кметът на община Велинград Иван Лебанов също изрази задоволството си от състоялата се среща. Относно осветлението той отново изрази готовност за провеждането на обществена поръчка за избирането на фирма, която да бъде способна да обслужва нуждите на Велинград, както и на всички кметства в общината. Във връзка с готовността на „Чепино автотранспорт“ да спре някои от линиите, превозващи пътници по населените места, г-н Лебанов сподели, че ще бъде проведена среща с ръководството на транспортната фирма  за решаването на проблема. Относно изграждането на инфраструктурата отбеляза, че на населените места е оказано пълно съдействие според възможностите на общината, като все още има какво да се направи. Освен това кметът Лебанов изрази готовност за съставянето на график, по който специалисти от Общинска администрация да посетят кметствата, като по този начин на място да се запознаят с наболелите проблеми и да се вземат мерки за преодоляването им.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени