Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Работната среща на омбудсманите

19 февруари 2010, Петък | 12:27 | общество, политика

Кметът Иван Лебанов отки работната среща на омбудсманите на РБългария във Велинград

Ученици от СОУ Васил Левски   Днес в 10.00 часа в почивна станция „Марица-изток“ бе открита срещата на омбудсманите в страната, съобщи Росица Пашова, PR на Община Велинград. Тема на срещата е „Ролята на обществените посредници в обществото. Европейските практики“. Кметът Иван Лебанов получи покана като домакин да присъства на работната среща. Той приветства 24-мата местни обществени посредници, като отбеляза, че за него е чест и удоволствие, че омбудсманите са направили своя избор да проведат семинара си тук, в СПА столицата на Балканите – Велинград.

   „Пожелавам ви приятна и ползатворна работа, а в свободното си време да се докоснете до благотворното действие на минералната вода чрез процедурите, които се правят тук, както и да почувствате типичното велинградско, родопско гостоприемство“ – пожела на своите гости кметът на община Велинград.

Конференция омбудсмани   Ден преди това Пазарджик бе домакин на третото поред годишно-отчетно събрание на сдружението, в което членуват 26 обществени посредници. Организацията бе учредена през ноември 2006 г. и неин председател е общественият посредник на Пазарджик Иван Димитров. Вчера на събранието присъстваха 20 обществени посредници от общини от Източна и Централна България. Обществените посредници приеха декларация до Народното събрание за съкращаване на срока за компенсация на собствениците на многогодишни жилищно–спестовни влогове. Според сега действащия закон, собствениците на такива влогове ще бъдат обезщетени до 31 декември 2019 година.

   Друга важна тема, която бе дебатирана е Законът за етажната собственост. Според обществените посредници има сериозни проблеми по прилагането на Закона в сегашният му вид и много слаб интерес от страна на гражданите към създаване на сдружения на собствениците и регистрацията им в общините.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени