Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

132 работни места по Регионалната програма за заетост

29 септември 2016, Четвъртък | 17:41 | общество

132 работни места по Регионалната програма за заетост и обучение на област Пазарджик одобри областната Комисия по заетост

На заседание на Комсията по заетостта към Областния съвет за развитие беше обсъдена и одобрена регионалната програма за заетост и обучение на област Пазарджик 2016. Областният управител Гинче Караминова председателства  заседанието, на което присъстваха представители на Регионална служба по заетостта – Пловдив, петте Бюра по труда в областта, представители на всички общини и на организации на работодателите и синдикатите. Регионалната програма на област Пазарджик  еразработена от специално назначена от областния управител комисия. Главният секретар на областна администрация Светлан Карталов представи разработената регионална програма, която обединява общо 13 предложения – по едно от 12-те общини в област Пазарджик и едно на областна администрация.

За срок от шест месеца, в област Пазарджик ще бъдат назначени на работа общо 132 лица (79 на пълен 8-часов и 53 на непълен 6-часов работен ден). Размерът на определените финансови средства за област Пазарджик е 342 166 лв. Програмата ще стартира на 15 октомври тази година и ще продължи до 31 март 2017г.

Регионалната програма за заетост на област Пазарджик 2016 е насочена към

безработни младежи до 29 г., с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (вкл. от ромски произход); хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Основни дейности и работни места, на които ще се наемат безработните лица са ремонтно-възстановителни работи и поддръжка на улична пътна мрежа в населените места. Поддръжка на паркови територии, включително гробищни паркове. Поддръжка на административни сгради, сгради и зали за културни мероприятия и прилежащи паркови пространства. Благоустрояване на пешеходни зони в населените места. Работа в кухня – домашен социален патронаж.

Разработената Регионална програма за заетост на област Пазарджик 2016 предстои да бъдеутвърдена от министъра на труда и социалната политика.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени