Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Благотворителност“ ще раздава безплатни храни

01 октомври 2013, Вторник | 15:12 | общество

По програма „Благотворителност“ ще се раздават безплатни храни

Сградата на Община Велинград

От 7-ми октомври по програма „Благотворителност“ започва раздаването на безплатни храни на нуждаещи, определени предварително от Агенцията за социално подпомагане. Право за получаване на безплатни храни имат осем целеви групи. Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон;тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките, получавали през 2012год. месечни помощи за дете до 1год. по реда на чл.8, ал.1 от Закона за за семейни помощи за деца; хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания по реда на чл.8 от ЗСПД; семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година по чл.10 от Закона за семейни помощи за деца ; лицата, които се грижат за хора с увреждания и през 2012год. са участвали  в дейността „Личен асистент“ на Националната програма  „Асистенти на хора с увреждания“; получилите еднократна помощ, съгласно чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане през 2012год.; ветерани от войните по смисъла на Закона за ветераните от войните, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност.

Първият бранш на раздаване по 10 безплатни продукта ще продължи до 31-ви октомври, а вторият се очаква през месец декември.

Пунктове за раздаване:

Ул. „Гоце Делчев“ № 2, Общински Детски Комплекс- от 9-ти до 31-ви октомври

Кв. Чепино-ул.“Никола Бандаков“ № 35- от 9-ти до 31-ви октомври

Драгиново- ул. „Иван Лазов“- от 9-ти до 31-ви октомври

Св. Петка- пл. Лютово, Младежки дом- от 9-ти до 31-ви октомври

с.Кръстава- ул. „Чала“ № 8, Младежки дом- от 9-ти до 31-ви октомври

Ракитово- ул. „Тодор Тупаров“ № 3- от 10-ти до 31-ви октомври

Коментари

Юруш на маслините! Пардон: на боба и ориза!!! Познайте в коя друга държава от Европа, Азия и Африка, раздават храни като при бедствие /заплаха/ от гладна смърт???!!

#1 B-52 в Вторник, 01 октомври 2013 21:42

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени