Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Редовна общинска сесия

26 ноември 2009, Четвъртък | 15:02

Днес се проведе редовното заседание на сесия на ОбС-Велинград

Община Велинград   На редовната сесия на Общински съвет-Велинград днес, 26 ноември, съветниците единодушно решиха да бъдат отпуснати средства на работещите в сферата на предучилищното образование. Те са в рамките на една минимална работна заплата - или 240 лв, които се осигурени в Бюджета за 2009г., в сектор – „Държавни дейности“. Вълнения предизвика т. 20 от дневния ред, според която ОбС трябваше да избере един от два предложени варианта за тотем на Велинград.

   Бурно недоволство изрази съветникът Борис Костов, който зяви, че точката тябва да отпадне, тъй като преди избора трябва да участват повече кандидати със свои предложения. Костов е художник и е автор на герба на Велинград. Той обвини Съвета по туризъм към Община Велинград в това, че тенденциозно не е поканен да участва със свой вариант за изработването на тотема и направи предложение за отпадането на точката.

    Идеята на представителите на туристическия бранш, на общинска администрация и на общинските съветници е да бъде създаден проект за такъв символ на града, който да краси входа на Велинград. Тъй като за изработването му са нужни много стредства, които Общината в момент на икономическа криза не може да отдели, идеята е да се кандидатства по проект, който да финансира изработването му в бъдеще.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени