Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Регионален кръг на Национално кулинарно състезание

24 март 2019, Неделя | 16:40 | прессъобщение

Регионален кръг на Националното състезание по професии за ,,Най - добър млад готвач” , „Най - добър млад хлебар - сладкар”, „ Най - добър млад сервитьор”, „Най- добър млад барман”.

От 27 до 29 март 2019 г. в гр. Велинград ще се проведе Регионален кръг на Националното състезание по професии за ,,Най - добър млад готвач” , „Най - добър млад хлебар - сладкар”, „ Най - добър млад сервитьор”, „Най- добър млад барман”. Събитието се организира за поредна година от Министерството на образованието и науката, Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание, Отдел „Професионално образование и обучение”. В състезанието ще премерят знания и умения участници от 18 професионални гимназии от различни градове на страната:

Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян, Кърджали, Слънчев бряг, Поморие, Котел, Гурково, Казанлък, Павел баня, Асеновград, Сопот, Хисаря и Велинград. Целите на състезанието са:

- Демонстриране на придобити знания и умения в конкретна работна ситуация;
- Постигане на обвързаност между извънучилищните дейности и бизнес среди;
- Популяризиране възможностите за реклама и за престиж на работодателите чрез спонсорство и участие в подобни извънучилищни дейности;
Сръчност, бързина и оригиналност – с това участниците ще доказват себе си и ще се презентират като млади специалисти в сферата на общественото хранене, ще показват практически умения в реална работна обстановка.
Претендентите за престижните кулинарни титли ще се състезават на специално обособени работни места пред жури и публика.
Домакин ще е ПГИТ,,Алеко Константинов” , която ще ползва базата на хотелски комплекс Свети Спас. Като жури са поканени известни специалисти от бранша. 
Подготовката в ПГИТ тече с пълна сила. Училището ще се представи в категориите: ,,Най-добър млад готвач”, ,,Най-добър млад хлебар-сладкар”, ,,Най-добър млад сервитьор”.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени