Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Зелена Светлина“ за регионално депо

23 март 2012, Петък | 17:39 | прессъобщение

Две обществени обсъждания дадоха „зелена светлина“ на изграждането на регионално депо в Алеко Константиново и претоварна станция в Ракитово

На 21.03 2012 год. и на 22.03.2012 год. в общините Пазарджик и Ракитово се проведоха обществени обсъждания за изграждането на „Регионално депо за отпадъци – регион Пазарджик с претоварна станция Ракитово-Велинград“. От името на Община Велинград и на двете места участие взе г-н Исмет Бабучи – зам.кмет с ресор „Екология“. Изграждането на депото се очаква да бъде окончателно завършено до края на 2014 год.  По време строежа на претоварната станция се очаква да бъдат създадени около 20 работни места за община Ракитово.

Становището на Община Велинград за изграждането на депото е положително, защото по този начин ще се постигне екологосъобразно  обезвреждане на отпадъците без риск за човешкото здраве и околната среда. С реализирането на „Регионално депо за отпадъци – регион Пазарджик с претоварна станция Ракитово-Велинград“ ще се осигури  необходимата инфраструктура за екологосъобразно управление на цялото количество  отпадъци, които се генерират в област Пазарджик; увеличаване на количествата рециклирани отпадъци; подобряване на организацията по разделяне, събиране и транспортиране на отпадъците; съоръжения за предварително третиране – компостиране, сортиране и сепариране; център за рециклиране; прекратяване на експолотацията и рекултивацията на съществуващи депа в общините, които не отговарят на изискванията; ликвидиране на нерегламентираните сметища; изграждане на център за обезвреждане на опасни отпадъци и др.

Постижението на общините Велинград и Ракитово е, че претоварната станция в община Ракитово е част от мащабния проект. На площ от 20 дка ще бъдат изградени площадки  за сепариране, компостиране на отпадъците. Предвижда се да бъде изградена и специално обособена площадка за т.нар. „опасни отпадъци“. Там ще се отделя полезният отпадък (хартия, пластмаса, стъкло и метал, които ще се рециклират) от непотребния, който ще се извозва до регионалното депо.

Коментари

Какво депо какви пет лева,тия пак ще се спукат от крадене,особено това крадливо селянче Бабучито.Някой знае ли че си е сложил жената,децата и родата на работа в еко титан и смуче яко пари от там.Е за тва града и селата тънат в боклук и мизерия.на нас не ни трябва депо за сепариране или там квото е а качествени управници които да следят дали фирмата си върши работата. :n :o

#2 в Събота, 24 март 2012 07:16

:/ :O :? :o :/ :n :/ :- :~ :o :O

#1 в Петък, 23 март 2012 20:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени