Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Регистрирани кучета в Община Велинград

07 август 2014, Четвъртък | 16:31 | прессъобщение

30 кучета са регистрирани на територията на Община Велинград през 2014-та

530 са регистрираните кучета в периода 2008-2014 година на територията на Община Велинград. От началото на годината са регистрирани 30 домашни любимци от различни породи. Таксата за регистрацията на четириногото е 10 лв. на година, като тя включва медальон и удостоверение, които се получават еднократно. Във Велинград такса куче е една от най-ниските в страната. За сравнение в Пловдив тя е 50 лв. Такса куче се заплаща ежегодно.Освен това от такса са освободени стопани, чиито кучета са инвалиди, служебни, използвани от БЧК, ловни, кастрирани или взети от приюти за бездомни кучета. От такса са освободени и инвалидите и пенсионерите на територията на общината. Такса куче в размер на 10 лв. е приета с решение на Общински съвет Велинград от 20.12.2012 година. Всеки стопанин, който би могъл да бъде освободен от перото, следва да предостави необходимите документи, удостоверяващи показателите. Удостоверението за регистрация на домашно куче влиза в сила от датата на издаване и е безсрочно. Таксата се внася ежегодно до 31-ви март. В удостоверението са описани различни белези на домашния любимец, като име, порода, цвят, тип козина и други. При евентуална загуба на куче с общински медальон,то ще Ви бъде върнато според попълнените от Вас данни за животното.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени