Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обявена е обществена поръчка за ремонт на болницата

09 август 2013, Петък | 15:30 | общество

Община Велинград обяви обществена поръчка за ремонт на болницата

МБАЛ Велинград

В сградата на  „МБАЛ Велинград“ ЕООД , Велинград  предстои  ремонт, за който се търси изпълнител на строително-монтажните  работи . За тази цел Община Велинград обяви  открита процедура  за избор на изпълнител. Одобрен е бюджет по проект  „Ремонт, обновяване и оборудване на  „МБАЛ Велинград“ ЕООД“, който предвижда максимален финансов ресурс за ремонта в размер на  684 065,23 лв. с ДДС. Ремонтът ще включва подмяна на подови настилки, събаряне на стени, подмяна на врати, преграждане на помещения с гипсокартон, монтиране на нов асансьор, изграждане на нова вентилационна система, монтиране на платформен лифт на стълбището на основния вход за хора в неравностойно положение.

Оферти се подават до 16ч. на 16-ти септември, а на следващия ден е отварянето но предложенията. Ремонтът трябва да бъде завършен до 10-ти януари 2014година.

Коментари

Дело в Административен съд за отказ за информация Публикувано на август 19, 2013г. Културните празници минаха и отново съставите към местните читалища представиха достойно Велинград. Затова на този фон е необяснимо, защо едно читалищно настоятелство продължава да върши дейността си на тъмно и не иска да вдигне завесата на прозрачността пред читалищните членове. Става въпрос за НЧ „Отец Паисий 1893”. Припомняме на читателите, че именно нежеланието на читалищното настоятелство да работи прозрачно принуди Георги Паризов, дългогодишен музикант в Представителния духов оркестър, да сезира Районна прокуратура за нарушения на Закона за читалищата. Прокурорската проверка продължава. Няма да коментираме фрапиращи факти в процеса на проверката. За да защити интересите на редовите членове на читалището и на самодейците Георги Паризов е амбициран да извади на светло всички нарушения, защото според него не е нормално в едно читалище да няма прозрачност. Той обжалва в Административен съд отказа на председателя на читалището да му бъде предоставен достъп до обществена информация. Всъщност става въпрос за най-нормални документи – справка за възнаграждения на служители в читалището, договори, сключени между читалището и физически и юридически лица, списък на читалищните членове. Делото е заведено през юни. Читалището не е частна фирма, за да има корпоративна тайна за възнаграждения, нито е собственост на настоятелството. Читалищното настоятелство е длъжно не само да разсейва всякакви съмнения относно своята дейност и решения, но да бъде широко отворено за своите членове и всички граждани. вестник Чепинец

#1 в Неделя, 25 август 2013 09:47

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени