Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ремонтират пешеходната зона във Велинград

21 април 2010, Сряда | 14:24 | прессъобщение

Прессъобщение от Община Велинград

Разкопаната търговска улицаНа сесията на 29 април  ще бъде обсъден проект за изграждане на нова търговска улица в пешеходната зона в центъра на Велинград. Става въпрос за участък от булевард ”Съединение” , който ще бъде затворен за автомобили, като достъп на МПС ще имат само тези, които домуват в района или колите, зареждащи търговските обекти. Първоначалната идея била за цялостно асфалтиране, но след обсъжданияобщинското ръководство е възприело идеята улицата да се превърне изцяло в пешеходна.

Стойността на благоустройствените дейности е 455 000 лв., която включва изместване на двата водопровода”Сухата лъка” и „Клептуза”, които захранват директно Каменица и които са етернитови. Ще бъдате сменени В и К- съоръженията и ще се асфалтират достъпите до сградите. Ще бъдат изместени всички външни и висящи комуникации-кабели на ТВ-оператори, електрическо захранване и др., които ще бъдат вкопани в земята. Мероприятията предвиждат да бъде изградена и настилка от унипаваж-вид по-стабилни плочи. Ще се изградят и типови места за отдих-пейки, парково осветление за превръщането на бившата търговска улица в пешеходна зона и зона за отдих

Коментари

TARGOVSKATA E VE4E FAKT NEOSPORIM!

#4 IZOLDA в Неделя, 04 юли 2010 23:38

Подкрепям това да стане пешеходна зона ! Супер

#3 t-rex в Сряда, 21 април 2010 19:32

Браво !!!!!!!!!!

#2 Rdlk в Сряда, 21 април 2010 17:51

extra

#1 mitakavg в Сряда, 21 април 2010 14:43

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени