Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за Часът на Земята

17 март 2016, Четвъртък | 19:07 | общество

РИОСВ приканва гражданите и институциите в област Пазарджик да се включат в инициативата „Часът на Земята”2016

РИОСВ-Пазарджик приканва общините, институциите и гражданите да се включат в инициативата „Часът на Земята“, на 19-ти март от 20,30 до 21,30ч. Тогава тези, които я подкрепят, ще угасят осветлението в домовете и офисите си за един час. Знакови сгради у нас и по света ще притъмнеят и по този начин ще отправят послание за нуждата от незабавни мерки срещу изменението на климата.

Общините Пазарджик, Велинград, Пещера и Панагюрище вече заявиха подкрепа и готовност за включване. Община Велинград ще го направи за първи път. Знакови обществени сгради - общинските администрации, училища, читалища ще изключат осветлението си в указания час в знак на съпричастност.

 

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тя дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

През 2015 г. над 170 държави и 7000 града вече са част от инициативата не само с гасене на светлини, но и с реални действия за опазване на местните природни ресурси.

На 19 март 2016г. световни знакови сгради като Триумфалната арка, Емпайър Стейт Билдинг и операта в Сидни ще угасят светлините си за час. В България без осветление за час ще останат освен домове на граждани, и сградите на Народното събрание, Министерски съвет, голяма част от държавните ведомства, централни площади, училища, църкви и  паметници.
 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени