Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

РИОСВ каза НЕ на мината

27 септември 2017, Сряда | 20:21 | прессъобщение

РИОСВ каза НЕ на мината

В 11:00ч. се проведе  заседание на експертния екологичен съвет в РИОСВ Пазарджик относно инвестиционното предложение на „РЕСУРС-1”АД за „Добив и преработка на волфрамсъдържащи руди от находище „Грънчарица Център”.  

След три часово обсъждане експертите единодушно взеха решение и  НЕ ОДОБРИХА осъществяването на инвестиционното предложение.

В световния ден на туризма- 27 септември, въпреки проливния дъжд, стотици велинградчани  показаха чрез мирна демонстрация, че туризъм и рудодобив са несъвместими на територията на Община Велинград. Под звуците на гръмките гайди на ансамбъл от община Сопот, бе разпънат 40 метров трибаргеник, който изпълни цялата улица пред РИОСВ Пазарджик.

Организатори на мероприятието бяха гражданска инициатива „Запазване на Община Велинград като екологично чист регион без рудодобив“, в сътрудничество с община Велинград, с участието на  гайдарския ансамбъл на община Сопот.

Кметът на община Велинград твърдо застава против откриване на мина „Грънчарица”. Той подчерта, че мината ще замърси водата на Велинград  и няма да допусне тя да  застраши здравето на хората.  

Ще бъде пагубна и за икономиката  и туризма на града и региона.

Д-р  Костадин Коев и велинградчани са доволни от обективната оценка на експертите, въпреки че концесионерът заплаши, че ще си търси правата в съда.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени