Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

РИОСВ-Пазарджик се включи в отбелязването на Деня на Земята

21 април 2017, Петък | 19:59 | общество

РИОСВ-Пазарджик се включи в отбелязването на Деня на Земята

За поредна година експертите на РИОСВ-Пазарджик инициираха и участваха в разнообразни прояви по повод Международния ден на Земята - 22 април.

РИОСВ журира и награди авторите на пет есета на тема „До хората в деня на Земята”. Конкурсът, проведен в СУ”Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград беше част от инициативите, с които училището се включи в отбелязването на този нерелигиозен празник. Награда от РИОСВ получи и Михаил Мишев от 10”б” клас, автор на фотографска изложба с уникални пейзажи от Велинград и близки природни забележителности. Много поощрителни награди получиха ученици от начален курс като автори на стихчета, „Лап бук”, рисунки и уникален макет на „еко ферма”.

Днес РИОСВ се включи в инициативите за Деня на Земята на СУ”Александър Иванов-Чапай”, гр. Белово. Модното ревю от рециклирани материали предизвика много усмивки и аплодисменти. „Цветя от живата планета” – под този наслов премина конкурсът за най-добре аранжиран букет. Учениците бяха подготвили изложба на предмети от рециклирани материали и презентация на членовете на ученическия воден парламент. Експерт на РИОСВ представи видеоурок на тема „Опазване на въздуха”.  Учениците засадиха храсти и цветя в градинката пред входа на училището, предоставени от „Екоинвест”ЕООД, гр. Пазарджик – рециклираща компания. Фирмата предостави цветя и храсти за облагородяване на двора на училището и в гр. Ветрен.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени