Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Новина от РИОСВ за почистени места

06 юни 2016, Понеделник | 21:32 | прессъобщение

Служители от РИОСВ-Пазарджик се включиха в инициативата „Да изчистим България заедно“ на 4 юни

Служители от РИОСВ-Пазарджик, някои от тях с децата си, се включиха в инициативата за почистване на защитена местност „Св. Марина” край с. Варвара на 4 юни 2016г.  Те събраха  26 чувала с около 300 кг. битови отпадъци.

Обобщените данни на РИОСВ за събрани и депонирани отпадъци и почистени места от инициативата до 10.30 часа на 5 юни са следните: на общинските депа са извозени общо 443 тона отпадъци. В резултат от участието на близо 4000 доброволци в акцията са почистени 157 локални замърсявания и19 нерегламентирани сметища.

Почистени са бреговите ивици на язовирите „Батак”, „Широка поляна”, „Малък Беглик”, „Голям Беглик”, „Тошков Чарк” - община Батак, зони в защитените местности „Бекови скали”, „Червената скала” и в летовищата „Атолука”, „Куртлуджа” и „Св. Константин в общините Брацигово и Пещера, четири екопътеки на територията на община Стрелча, местностите „Вельова чешма”, „Воденицата” и „Чолаков чучур” в  община Велинград, района около манастир „Св. Никола”, с. Калугерово и местността „Герена”, с. Динката, община Лесичово. По-чисти след доброволческата акция са посещавани туристически обекти в региона - парк „Клептуза” във Велинград, крепостта „Цепина” и Плиоценски парк - община Ракитово. Акции по почистване се проведоха и в паркове, градинки и междублокови пространства в населените места.

За извозването на отпадъците на общините бяха осигурени безплатни ваучери за гориво от Предприятието за управление на дейности по околна среда към МОСВ. Личните транспортни средства на доброволците също имаха свободен достъп до общинските и регионалните депа.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени