Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Новина от РИОСВ за проверки на полимерни торбички

03 октомври 2015, Събота | 14:34 | общество

Проверки на РИОСВ за пуснати на пазара полимерни торбички не установиха нарушения

Експерти от РИОСВ-Пазарджик  извършиха проверки на 15 обекта по заповед на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков за пуснати на пазара полимерни торбички. Целта е повишаване на контрола за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци.

Проверени са търговски обекти на общинските пазари, павилиони, малки търговски обекти за дребни вносни стоки, хранителни стоки, плодови и зеленчуци, стоки за дома и самостоятелни обекти за бързо хранене в Пазарджик. Дадени са предписания на 10 от проверените обекти за представяне на документи, липсващи по време на проверката, които са представени в срок. Установено е, че всички собственици и управителите на проверените търговски обекти притежават фактури, както и сертификати и/или декларации от производителя за съответствие и качество на полимерните торбички. В документа изрично е упоменато, че дебелината им следва да бъде над 25 микрона, а размерът над 390мм/490мм.

Лицата, които пускат на пазара в страната полимерни торбички, неотговарящи на тези изисквания, заплащат продуктова такса в размер 0,55 лв. за брой.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени