Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за речните легла

18 февруари 2016, Четвъртък | 08:56 | общество

РИОСВ – Пазарджик разпореди на кметовете да проверят речните легла

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, директорът на РИОСВ – Пазарджик изпрати указания до кметовете на общини в срок до 25 март 2016 г. да извършат проверки на речните легла и прилежащите територии  за нерегламентирани замърсявания (сметища) и при наличие да организират почистването им.

РИОСВ изиска от кметовете да предприемат мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуване, събиране, включително разделното съхраняване, транспортиране и третиране на битови и строителни отпадъци във всяко населено място. Това трябва да стане така, че да не се допуска нерегламентирано изхвърляне и образуване на сметища, както и повторно замърсяване на вече почистени терени. Специално внимание в указанията се обръща на факта, че всички селски депа в региона са закрити и обезвреждането на отпадъците става само и единствено на общинските депа за неопасни отпадъци. За общините Панагюрище и Стрелча обезвреждането на неопасните отпадъци става само на регионалното депо в Панагюрище.

РИОСВ изготви график за проверки на място. След изтичане на дадения срок – 25 март експертите ще проверят какво е свършено и при установяване на нерегламенитари замърсявания, ще бъдат налагани санкции.

Коментари

Кмете, накарай всички цигани, които взимат помощи да чистят коритата на реките и шахтите в града, а не всяка година да се повтарят едни и същи проблеми .Който мангал откаже да работи ,ама по 8 ч. -никакви помощи ,,Който не работи, не трябва да яде,,

#1 в Четвъртък, 18 февруари 2016 10:33

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени