Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нерегламентирано разкомплектоване на автомобили на брега на яз. „Доспат“

10 април 2016, Неделя | 07:37 | общество

Експерти на РИОСВ-Пазарджик провериха сигнал за нерегламентирано разкомплектоване на автомобили на брега на яз. „Доспат“

Проверката на РИОСВ-Пазарджик по получения сигнал от Исмет Маслев от гр. Сърница, за нерегламентирано разкомплектоване на автомобили на брега на яз. „Доспат“ беше извършена на 7-ми април в присъствието на зам. кмета на община Сърница Халил Байрактар. Подалият сигнала е бил поканен, но е отказал да присъства на проверката.

Констатации сочат, че срещу посочения адрес ул.”Родопи” №2, намиращ се на 2-3 км. от брега на яз. „Доспат“, в неограден, затревен общински имот, са констатирани две неразкомплектовани, излезли от употреба моторни превозни средства, без номера, един разкомплектован автомобил и купчина нарязани метални части от тавани, капаци и врати от автомобили (бял и черен), чийто собственик не е открит и установен, въпреки положени усилия от експертите на РИОСВ и общината.

Извършеният оглед не констатира разпиляване на отпадъци и замърсяване с нефтопродукти.  На кмета на община Сърница са дадени предписания да организира предаването на отпадъците от ИУМПС на площадка за съхранение или на център за разкомплектоване, които имат разрешение да извършват тази дейност, въз основа на сключен договор, да предостави на РИОСВ копие от документите и да осъществява необходимия контрол за недопускане на нерегламентирано третиране на излезли от употреба МПС на територията на община Сърница.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени