Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ритуална зала

05 октомври 2009, Понеделник | 21:52

Призив за помощ

Ритуална зала велинград   Идеята за ремонт на ритуалната зала към централния гробищен парк беше предизвикана от плачевното състояние на сградата. Предназначена за ритуален дом от преди 20 години, не беше направено нищо за подобрението на тази сграда. Тя се ползваше за складова база на гробарите. Кметът Иван Лебанов прие предложението на Инициативния комитет "Да поработим за Велинград" и съвместно с отговарящата за гробищата служба към Общинска администрация се изготви програма за нейното подобрение. За около три месеца се постигнаха чувствителни резултати. Всичко това стана с активното участие на Общината, бизнесмени и жители на община Велинград.

   Инициативният комитет "Да поработим за Велинград" изказва своята голяма благодарност, следвайки думите: "Които са правили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане (Йоан 5:29)".

Ритуална зала велинград общ изглед   Остават още малко довършителни работи, за които отново се разчита на дарители. Всеки желаещ да помогне може да се обади на общинския тефон 5-21-15.

   На Задушница, 7 ноември, ще бъде официалното откриване на ритуалната зала и предаване ключовете й на кмета Лебанов. Инициативният комитет "Да поработим за Велинград" призовава жителите на Велинград, които имат гробни места в централен гробищен парк да почистят своевременно до първи ноември, за да може фирма "Екотитан" да изхвърли всички боклуци и да посрещнем Задушница с чист и подреден гробищен парк и подновен ритуален дом.

София Ключкова

Коментари

помислете само - дори и 200 души да откликнат с по пет лева , това пак е помощ! не ни коства много!?

#1 sel в Вторник, 06 октомври 2009 09:01

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени