Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Руска и турска делегации във Велинград

03 май 2010, Понеделник | 12:32 | прессъобщение

Две чужди делегации ще посетят Велинград утре

Утре, 4 май 2010 г. във Велинград ще пристигнат официални делегации от Руската федерация и от съседна Република Турция, които са на ниво правителство. Основната цел е да се запознаят на място с възможностите за почивка в СПА-столицата на Балканите и на България, съобщи Росица Пашова, PR на Община Велинград. Гостите ще разгледат какъв е капацитета и базите на местните хотели, като отсега руснаците са проявили интерес как техни ветерани биха могли да отдъхват в СПА-центровете и балнеолечебните комплекси в курортния град, тъй като губерниите в Руската федерация отпускали отромни средства за почивка на участниците във войните.

От руска страна в делегацията са включени ген. Варанин – съветник на руския министър-председател Владимир Путин по военните въпроси и председател на Световна лига за защита на човешкото достойнство, Генадий Михайлович Шарапов-заместник- изпълнителен секретар на Международна организация за ветераните ”Воевое братство”, заместник на ген. Громов-губернатор на Русия и председател на тази организация, както и Дмитрий Саблин, зам.-председател на икономическата комисия към Руската Дума.

В турската  делегация, предвождана от Мехмед Кутлу, братовчед на министър-председателя на Турция, председател на правозащитна организация, която се занимава с достойнството на човека, участва и г-н Джан Бандерол, един от тримата преговарящи с ЕС, преподавател-професор по международни отношения и най-добрият специалист в Турция по европейските въпроси. Чуждестранните гости-общо 11, ще имат среща с кмета на Община Велинград Иван Лебанов, която е насрочена за 11.00 ч. За 13.00 ч. е предвидена пресконференция за медиите в Малка зала на общината.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени