Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Посещение на Руския посланик във Велинград

26 ноември 2010, Петък | 14:12 | общество

Посланикът на Руската федерация в България Юрий Исаков посети Велинград

Посланикът на Руската Федерация в България Юрий ИсаковНегово превъзходителство руският посланик г-н Исаков прие поканата на кмета на община Велинград Иван Лебанов да посети курортния град. Поводът за поканата бе вследствие на желанието на Сдружение „Русофили” и Сдружение „Славяни” да бъде напомнено на велинградската общественост, че именно тук е прекарал последните осем години от живота си известния руски дипломат– Николай  Федоренко – посланик на СССР в Китай, Япония, ООН, както и осъществяването на стабилна връзка между Общината и Руското посолство. Кметът Иван Лебанов от своя страна не остана безучастен и пое инициативата за осъществяването на замисъла.

Посрещане на Руския посланикПосланикът пристигна в 13.00 часа пред сградата на Община Велинград. Там той бе тържествено посрещнат от кмета г-н Лебанов и неговия екип от заместник кметове. Срещата между тях се проведе в Малка зала на Общината, в присъствието на представители на Сдружение „Русофили“ и Сдружение „Славяне“. „Смятам, че посещението Ви тук, ще спомогне за установяването на трайни връзки между Община Велинград и посолството на Руската Федерация в България. Нашите два народа са много близки и наш дълг е да съхраним нашето приятелство, датиращо от векове.“ – заяви в приветствието си кметът Лебанов. Освен това той връчи подарък на посланика – плакет на Община Велинград и информационни материали за курортния град. Г-н Искаов остана очарован от топлото посрещане и не пропусна да го отбележи в изказването си. Приветствия към госта отправиха председателят на местните русофили Георги Пашов, председателят на Сдружение „Славяне“ Марина Чолакова и директорът на СОУ „Васил Левски“ Емил Моллов, който връчи подарък от името на ученическите компании в на СОУ „Васил Левски“.

След срещата в Общината всички присъстващи се отправиха към паметника на Николай Федоренко, за да поднесат цветя в негова памет. Там ги очакваше дъщерята на именития руски дипломат. Малко по-късно посланик Исаков, кметът Лебанов и предтсвители на двете сдружения поднесоха цветя и на чешмата, построена в чест на пристигането на руските войници в Чепинската котловина при „Парка на освободителите“.

 

Get Adobe Flash player

 

 


 

Коментари

:_ :_ :_ :_ :_ :_ :_

#5 Nqkoi в Събота, 22 януари 2011 22:59

:O :O :O :O :O :O :O :y :y :y :y :y :y :y :y :D :D :D :D :D :D

#4 в Вторник, 07 декември 2010 16:51

:y

#3 в Събота, 27 ноември 2010 02:31

:y :D :)

#2 в Петък, 26 ноември 2010 23:22

:y :y :y :y :y :y :y :y :y

#1 в Петък, 26 ноември 2010 21:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени