Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Традиционен събор "Юндола-2015"

07 септември 2015, Понеделник | 13:54 | прессъобщение

Традиционен събор на Юндола

Официалното откриване на традиционния събор в м. Юндола започна от 11: 00 часа. 58 години изминаха от далечната 1857 година, когато в сърцето навеличествените Родопи в м. Юндола среща си дават млади и стари родопчани, разпиляни от живота по всички краища на страната ни. Официални гости на събора бяха кметът на Община Велинград Иван Лебанов, зам.-кметовете на Община Велинград – г-н Георги Янчев, г-жа Атанаска Хрисчева и г-жа Даниела Салкина, зам. председателят на Общински съвет Велинград – Реджеп Ходжов и кметовете на всички кметства от общината. В своето слово градоначалникът отбеляза, че

„ …Тази природа, тези дадености са неповторими за нашия родопски край. На днешния празник – празника, който събира мало и голямо, бъдещи семейства и гости от цяла България е ден, в който най-добрите показват своя труд и предлагат на пазара собствено производство с висококачествен произход. Независимо от етническите различия всички ние трябва да живеем в разбирателство и да вървим ръка за ръка…”

Бяха проведени и традиционни борби, организирани от Александър Томов- петкратен олимпийски шампион и Венко Цинцаров – световен вицешампион по класическа борба. За празничното настроение на всички гости се погрижи народният певец Янко Неделчев. С много песни и кръшни хора съборът продължи до вечерта.

Коментари

""...58 години изминаха от далечната 1857 година, когато в сърцето навеличествените Родопи в м. Юндола среща си дават млади и стари родопчани,... " ??? Това по кой календар е?

#1 megalamer в Събота, 12 септември 2015 09:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени