Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Национално състезание „Spelling bee”

28 март 2012, Сряда | 20:48 | образование

Национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee”

Национално състезаниеНа 28.03.2012 година от 14.30 часа  в ОУ ”Христо Ботев”, град Велинград успешно стартира  Национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee”. Това е състезание с елиминиране, тъй като последният останал състезател се обявява за победител. В България състезанието се провежда под патронажа на Американското посолство и  с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката, Корпус на Мира САЩ и България, Фондация «Америка за България» и Центъра за приобщаващо образование".

В училищното състезание Spelling Bee 2012 участваха 14 състезатели-ученици от пети,шести и седми клас.

Национално състезание Spelling BeeПредставители на пети клас бяха Тодор Методиев и Салман Харира, на шестокласници -Георги Пещерски,Максим Николов, Златин Мотишев,Цветелина Келчева,Цветелина Марова,Екатерина Кацарова,Катя Даскалова.Седми клас бе представен от Виктория Симеонова,Кристин Благоева, Бетина Пунева, Богдана Севдина и Хаамед Харира. Учениците бяха много развълнувани и предадоха своите емоции и на публиката, сред която бяха директорът на училището,учители, съученици и други гости.

Състезателите спелуваха, т.е произнасяха различни думи буква  по буква. Ако състезателят спелува думата правилно, той продължава състезанието и преминава в следващия кръг, за да се състезава с другите участници. Ако спелуването е неправилно, състезателят отпада.

Победителят Златин МотишевВсички участници се представиха блестящо, а победителят Златин Мотишев от VІ”а” клас,   продължава своето участие на областния кръг в град Пловдив. Главен координатор на събитието бе Татяна Захова - старши учител по английски език в училището, а диктор Ванеса Харт, преподавател по английски език в училища „Тракия”. Представител от СОУ ”Васил Левски бе госпожа Мария Кутрянска.

В заключителната си реч госпожа Ванеса Харт сподели,че е изключително впечатлена от произношението на учениците и от представянето им на високо ниво.

Участниците бяха наградени със сертификати за участие, емблеми, а победителят получи  и значка. Спонсор на събитието е  Фондация Америка за България.

Всички ние –учители и ученици от ОУ „Христо Ботев” пожелаваме успех на Златин в областния кръг!

 

М.Байлова
Директор на ОУ „Христо Ботев”,гр.Велинград

Коментари

№ 1 задайте въпроса към МОМН,там трябва да ви отговорят

#3 в Петък, 30 март 2012 11:29

Браво на децата,на учителите!!!Поздравления за начинанието!!! :y :y :y

#2 в Петък, 30 март 2012 11:28

То не че лошо, ама.... не трябваше ли преди това да има национално състезание по правопис на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК?

#1 megalamer в Четвъртък, 29 март 2012 20:25

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени