Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Достойна изява на ПГГС „Христо Ботев”

15 май 2012, Вторник | 09:04 | образование

Отборът по Горски многобой на ПГГС „Христо Ботев” – Велинград с достойна изява на националното състезание в Хасково

В периода 10-12.05.2012 година в град Хасково, се състоя националното състезание по горски многобой, на което премериха сили и знания осем отбора. Отбора на нашето училище бе представен от следните момчета:

 

 

1.Муса Мустафов Мусков

2. Станислав Симеонов Кабадаиев

3. Росен Руменов Митев

4. Илия Марков Рабаджийски

Ръководител на отбора бе инж. Христо Благов Белухов, който изведе момчетата до престижното второ място в крайното класиране и първо място във втори етап на състезанието.

Самото състезание беше не само много оспорвано и атрактивно за наблюдаване, но и изискваше от състезателите стабилни познания по различните лесовъдски предмети, изучавани през четирите им години на обучение, психическа устойчивост и завидна физическа подготовка, тъй като наред с различните етапи, през които преминаваха момчетата имаха и пробег от 2000м по пресечен терен.

Първият етап от състезанието включваше преминаване през следните пунктове:

  • Разпознаване на дървесни видове по клонки, семена и проби;Разпознаване на гъби, насекомни вредители и повреди от тях,  следи от птици и бозайници; Садене на фиданка; Спортен риболов и Стрелба по летящи панички.
  •  

Вторият етап от състезанието включваше два етапа. Първият от тях се проведе на сечище в местността ”Кенана”, където състезателите трябваше да покажат своите умения за работа в екип и да приложат наученото по механизация на горското стопанство, механизация на дърводобива и горска таксация.

Тук нашите момчета бяха най-бързи и успяха за 16 минути да повалят дърво, да го окастрят, оразмерят, разкроят и кубират.

Във вторият етап показаха своите умения да боравят с бензиномоторен верижен трион.Тук те трябваше да го разглобят и да го сглобят, след което да отрежат по една шайба -5см с ряз отгоре надолу и с ряз отдолу нагоре.

 

За своята усърдна, умела и изключително достойна изява на този най-висок състезателен форум в областта на горското и ловно стопанство нашите момчета получиха много предметни награди от спонсорите на състезанието – ЩИЛ и ХУСКВАРНА, но това, което най-много ги изненада и зарадва е специалната награда от ЛТУ-гр.София, която лично доц. Милко Милев - декан на факултета по горско стопанство им съобщи е, че след успешно вземане на матурите и четиримата ще бъдат приети като студенти в ЛТУ.

Горди сме с нашите момчета  – Муса Мусков, Станислав Кабадаиев, Росен Митев и Илия Рабаджийски.

 

инж.Надежда Шатърска-Ганчева-пом. директор на ПГГС ”Хр.Ботев”

Коментари

:y :y :y

#2 в Вторник, 15 май 2012 22:48

Браво на момчетата! Доказаха за пореден път, че учат в най-доброто училище!

#1 Гери в Вторник, 15 май 2012 09:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени