Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Съвместен урок в ЦСОП

08 март 2018, Четвъртък | 15:11 | образование

Съвместен урок в ЦСОП

В навечерието на празника 8 март учениците от IVклас при СУ „Васил Левски“ с класен ръководител г-жа Праматарова посетиха ЦСОП-Велинград и проведоха един незабравим учебен час заедно с нашите ученици: изработваха картички за мама, рисуваха, апликираха, твориха заедно, рецитираха, обмениха подаръчета и най-важното - общуваха весело и непринудено. Те подариха на учениците със специални образователни потребности и множество увреждания удоволствието от усещането да бъдат заедно, макар, че са различни, да бъдат значими. Те имаха възможност да се докоснат до уникалността на другия, без това да ги плаши, да ги приемат такива, каквито са, без да ги игнорират, че не са като тях. Бяха подготвени за срещата и тръгнаха удовлетворени.

Очевидно е, че този съвместен урок е много важен и за двете страни. Само по такъв начин, чрез сблъсък с реалността, чрез преживяното, децата получават безценен опит и знания, помагащи им да опознаят света и да осмислят взаимодействието си с него. Разбирането, съчувствието и толерантността за тях са не само абстрактни категории от учебника, а реално осъзнати усещания. Думите на нашите ученици: „…и аз мога“, „искам пак да дойдат“,- говорят сами за себе си.

Благодарим много на господин Моллов за разбирането, подкрепата и съдействието, на госпожа Праматарова за нейната загриженост и всеотдайност. Надяваме се, че такива срещи ще се продължат и занапред.

Признаването на детето като висша ценност, вярата в неговите потенциални възможности са в основата на комплексната  психолого-педагогическа помощ на учениците  с множество увреждания в ЦСОП-ВЕЛИНГРАД.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени