Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Състезание по ролкови ски

24 август 2018, Петък | 09:07 | прессъобщение

120 състезатели от България, Русия и Казахстан на XXII състезание по ролкови ски за купа „Велинград-Сивен“

На 18 август, за 22-ри път по трасето от Юндола до ВСК Белмекен се проведе състезание по ролкови ски за купа „Велинград-Сивен“. Организатори на спортното мероприятие са Българската федерация по ски, Община Велинград, ВСК „Белмекен“ и фирма „Сивен“ със съдействието на Районните управления на полицията във Велинград и Якоруда и МБАЛ – Велинград и благодарение на екипа от велинградски съдии. Участниците, разпределени в 15 категории – мъже, жени, юноши, девойки, момчета, момичета и ветерани изкачиха различни дистанции  - от 1 км за 12 годишните до 19 километра за мъжете.

119 бяха  състезателите от България и националните отбори на Казахстан и Русия в престижния старт, който бе даден в 10 часа за най-дългата дистанция. Финалът бе пред спортното градче, където от 12,30 часа се проведе и церемония по награждаването на медалистите.

Призовете бяха връчени от Цвета Спасова – началник отдел „ИП“ в община Велинград, Илиян Пищиков – ръководител на ВСК „Белмекен“, Тодор Машов – технически делегат на БФС, Александър Батайкин и Владимир Данилич – треньори съответно на националните отбори на Казахстан и Русия, Милош Иванчев – наш национал, участвал в олимпиадата в Сараево, Даниела Машова координатор в БФС.

Велинградчанката Лидия Нанова се класира на трето място в дисциплината 5 км девойки до 18 г. след представителките на Русия .

photo: Vladislav Georgiev / WWW.SKI.BG

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени