Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Една сбъдната мечта за децата от ДЦДМУ

26 април 2011, Вторник | 15:38 | общество

Една сбъдната мечта за децата от Дневен център “Надежда”

Здравка Гугалова, Васка Влахова и Анна Табакова с деца от ДЦДМУЕкипът на Дневния център осъществи своя инициатива, свързана с организиране на изнесена форма на занимания извън града с една нощувка. На 20 и 21 април 2011 год. групичка от десет деца, заедно със своите госпожи Анна Табакова, Васка Влахова, Здравка Гугалова в 9.30ч. отпътувахме за гр. Якоруда. С искрици в очите останалите деца ни изпратиха, като ни поляха вода със здравец с пожелание за лек път. Те ни махаха за довиждане, докато микробусът не се скри от погледа им.

Васка Влахова с деца от ДЦДМУПо време на пътуването спряхме на  Юндола, където малките пътници  се насладиха на планинския пейзаж. Бяхме топло посрещнати от персонала на хотел “Хелиар”. Занимания проведохме и  на открито, разходихме се из града. Нашите възпитаници показаха, че вече знаят  как да се държат на обществени места. На детската площадка бяха много щастливи и ентусиазирани. След като се прибрахме в хотела, децата плуваха на воля в минералния басейн. Показаха своите социални умения, научени в Дневния център – те се хранеха културно, сами подбираха дрехите си, сами направиха вечерен и сутрешен тоалет, оправиха леглата си, общуваха по- свободно и дискутираха интересни за тях теми.

Васка Влахова и Здравка Гугалова с деца от ДЦДМУДецата играха в двора на хотела, на детската площадка с топки, федербал и направихме много снимки за спомен. В 14.00ч. отпътувахме от гр. Якоруда щастливи от приключението и си пожелахме отново да се върнем там. Мероприятието се финансира от благотворителната изложба-базар за първи юни и спонсорството от ВИРГ ЕООД с президент Иван Бояджиев, който финансира двудневното пребиваване на десетте деца, за което искрено му благодарим. Дано и други спонсори последват неговия пример. Това е първият, но сполучлив опит за изнесена форма на занимания извън града - една сбъдната мечта, която донесе много положителни емоции, усмивки и незабравими спомени.

 

Васка Влахова – възпитател в Дневния център

Коментари

Браво колеги,аз лично се радвам за вас и вашите питомци.Такива удоволствия извън институцията са удоволствие и наслада за децата и младежите.Вашата работа и грижа за тях е МИСИЯ -невероятни сте .

#3 Малина в Вторник, 21 юни 2011 11:34

Трябва да има повече такива спонсори! Такива посещения и откъсване от ежедневието значат много за децата. Браво!

#2 Rdlk в Сряда, 27 април 2011 11:34

:) :y

#1 geries в Сряда, 27 април 2011 10:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени