Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Сбирка на секция "Знание"

20 октомври 2009, Вторник | 19:32

Приятелска среща между инвалиди, общинари и социални служби

Сбирка инвалиден клуб   След лятната ваканция, вчера 19 октомври, от 15 ч., секция "Знание" към инвалиден клуб "Зорница" проведе своята първа сбирка. На срещата присъстваха зам. кметът Диана Кехайова и г-н Налбантов - представители на общината, г-жа Елисавета Миланова, директор на социално подпомагане и г-жа Мариана Въргова, специалист от Бюро по труда. Целта на тази среща бе представителите на Общината и социалните служби да информират членовете на клуб "Зорница" за текущите и бъдещите програми, свързани с инвалидите.

   Срещата бе открита от Катя Славова, председател на инвалидния клуб, която припомни на всички, че през 2007 год. клуб "Зорница" е бил инициатор за съставяне на социална стратегия на Община Велинград: "Преди да сме клуб, ние сме неправителствена организация с много важна задача за социално интегриране, за подпомагане на Общината в мероприятия, насочени към инвалидите".

   Катя Славова изказа своето безпокойство, че много често се вземат решения, касаещи хората с увреждания, без те да са предварително запознати. По този начин ги поставят пред свършен факт и те не могат да вземат отношение.

   Г-жа Кехайова увери присъстващите, че винаги ще проявява съпричастие и разбиране към техните проблеми и ще помага с всичко, което е в рамките на нейната компетентност и възможности. Г-н Налбантов направи ретроспекция на всички програми и мерки от 2006 до 2009 год., касаещи хората с у вреждания.

   В приятелска обстановка се зададоха много въпроси. Един от най-дискутираните въпроси бе как може да се кандидатства за социален и личен асистент, кои са критериите, по които ги одобряват, какви документи се изискват и къде се подават. Г-жа Миланова припомни, че срокът за интеграционните добавки изтича в началото на 2010 год. и всеки пазещ социалната си оценка трябва да подаде навременно молба.

   Не бе подминато и запитване за фронт офис и бе получен успокояващ отговор, че средствата са одобрени. Молба за съдействие към Община Велинград отправиха инвалидите към Диана Кехайова. Те изразиха желанието да се ползват с привилегия почивните домове и санаториуми във Велинград.

   Бяха зададени още много въпроси, чийто отговор ще се разбере във времето.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени