Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Седмица на бащата” в ОУ”Христо Ботев”,

24 ноември 2015, Вторник | 19:53 | образование

„Седмица на бащата” в ОУ”Христо Ботев”,Велинград

В „Седмицата на бащатаученици от първи клас изработиха заедно със своите бащи къщички за птици,венец от вратовръзки и красиво колие.

Учениците от втори клас  се включиха с изложба от рисунки, апликации, интересни модели за украса, измайсторени с помощта на тате или дядо. Голямата изненада беше приготвен от най-добрия татко-кулинар -  вкусен кекс, от който те похапнаха с удоволствие.

Третокласниците посетиха цех за производство на хляб,където Георги Фендрин,баща на Антонио Фендрин, им показа пътя на хляба.Може би някои от учениците ще изберат тази професия.Накрая се насладиха на вкусна,топла питка.

Учениците от  IV“а“ клас приеха любезната покана на таткото Методи Ушев да посетят работното му място и да научат повече за неговата професия. В почивната станция на Българския спортен тотализатор , където работи кинезитерапевтът,  децата разгледаха с интерес фитнес залата и центъра за рехабилитация. Научиха какво означава думата „кинезитерапия“ и колко важно е да имат правилна стойка, за да се избегнат гръбначни изкривявания.Разбраха какво е приложението на сауната, тангенторната вана и масажното водно легло за подобряване здравето на човека. Емоции предизвика у децата демонстрирания върху ученик класически релаксиращ масаж, а най-голяма атракция беше фитнес залата, където изпробваха всеки един от уредите.

Активното участие на бащите в живота на децата има важна роля за пълноценното развитие на всяко дете и затова благодарим на г-н Ушев за отделеното време и чудесната беседа и можем да кажем, че нашите татковци наистина са бащи за пример.

Футболни срещи между бащи и синове се проведоха в V”а” и седмите класове.

Бащата на Марин Мариновски от V”б” клас ни посети в часа на класа и  изнесе урок на тема „ Не на расизма!”.

Учениците от 6’’б’’ клас гостуваха в дома на Иван Гончев. Той им разказа за  своята професия, за трудностите,които среща  като дърводелец и за удоволетворението, което изпитва ,когато  от ръцете му излиза красив и удобен продукт.Посъветва децата да учат, да слушат и да се развиват.Да бъдат добри хора, преди  всичко.Срещата  завърши с игра на футбол и голяма почерпка.

Осмокласници   беседваха с г-н Цопанов и г-н Смардилов  ,които разказаха за своите професии.Учениците слушаха с интерес и участваха активно в беседата.

„Един баща държи ръката на детето си за кратко,но е в сърцето му-завинаги. Благодаря ти,че те имам,татко!”

споделят учениците от ІV”б” клас и разкрасяват училищното фоайе с пъстра изложба.

                                                                                                 ОУ”Христо Ботев”- Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени