Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Седмица на гората

03 април 2012, Вторник | 09:24 | празник

Велинград отбеляза Седмица на гората

Откриване Седмица на гората 2012Всяка година признателни граждани, лесовъди, горски служители в рамките на Седмицата на гората,  поднасят венци и цветя пред паметната плоча на видния лесовъд Васил Попов, разстрелян заради борбата му срещу горската корупция. Паметната плоча на Васил Попов  е поставена на ъгъла на улиците "Лесничей Васил Попов" и "Ивайло".

   

Тази година седмицата на гората е от 2-ри  до 8-ми април и е под мотото „Гората за децата”. Празничният ритуал по откриването на Седмицата на гората бе на 2-ри април от 11.00 ч. Кратко слово за живота и саможертвата на Васил Попов и на други радетели за гората изнесе г-жа Драганова от ПГГС „Христо Ботев”, като завърши с думите:

„Саможертвата на всички пазители на гората да помним навеки!”.

За да отдадат своята почит и уважение лесовъда  Васил Попов бяха дошли инж.д-р Иван Иванов, инж. Атанас Беличенов, бивши и настоящи горски служители, представители на ДЛС „Алабак” и „Чепино”, учители и ученици от ПГГС „Христо Ботев”.

Коментари

тогава да започнем от най-големия крадец,кмета Лебанчо!

#7 в Петък, 04 май 2012 11:58

крадене и пак крадене само разстрел

#6 в Петък, 20 април 2012 22:51

da no redjep hodjov e izbran s glasovete na sarnitsa i na vsyka sesiy se bori da iskara pari za sarnitsa da se napravi neshto a ne e kato nykoi izkapani mishli ot dps samo da malchi i zima zaplata ako biaha vsichki savetnici da se boriat da se napravi neshto she she obshinata da e mnogo napred

#5 efgt в Неделя, 15 април 2012 13:20

Реджеп Ходжов се уреди на работа във ВиК-ато май!!!!!???Така ли е Реджепчо, мамин сине???!!! Така че, Златко, Гагата и Реджеп ще комендват, а ГЕРБ ще им крепят мандибулите, да не им увиснат от преяждане!!!!

#4 QWERTY в Четвъртък, 05 април 2012 13:38

Ами не е лошо да подадете и един сигнал до контролните органи, гората е масово с обелени дървета, които могат всеки момент да паднат върху някой, който е решил да се разходи там.Всичко това ни го причиняват циганите, които няма кой да хване и да накаже, а те се прехранват по този начин, освен, че с нашите данъци им плащаме социални помощи, за да се размножават и да ни крадат.Болно ми е като видях тези дървета, приплака ми се, кой трябва да контролира това?

#3 034 в Сряда, 04 април 2012 09:04

Гората??? Че то няма такава! Всичко е прорязано от черни горски пътища които са по-нагъсто от колкото са улиците във Велинград, и край тях се сече и свлича... свлича... свлича... Седмица на гората - това е подигравка със всички нас, които преди години ходехме да залесяваме голите склонове...

#2 megalamer в Вторник, 03 април 2012 18:40

Седмицата на гората трябва да се празнува едновременно и със Седмица на дървосекача!!!! Такова безконтролно крадене на дървен материал във Велинградски регион не имало и при тройната ламя...Куче влачи камион с ремарке отзад!!! :))))

#1 Лесовъд в Вторник, 03 април 2012 17:29

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени