Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Седмица на приятелството

24 март 2014, Понеделник | 06:42 | прессъобщение

Седмица на приятелството в ОУ Неофит Рилски"

Седмица на приятелството в ОУ

Месеците, предхождащи 125 годишния юбилей на ОУ”Н.Рилски”, са време, в което се реализират 125 добри  идеи. Една от тях е „Седмица на приятелството” – учители и деца от начален етап поканиха своите приятели от СОУ „Васил Левски” за да споделят общи интереси, игри и забавни уроци.

В четири поредни дни (17 – 20 март 2014г.), домакините посрещнаха ученици - връстници по класове и преживяха незабрави моменти в опознаване, общи занимания и състезателни игри.

Първокласници демонстрираха работа със Jumpido - първият образователен софтуер, който е базиран е на технологията Kinect for Windows и използва движенията на тялото, за да превърне учениците в активна част от учебния процес. Jumpido напълно потопи играчите в света на знанията. В отбори по двама учениците изпълниха различни задачи, като например да пукат балони с ръцете си, да разпределят ябълки по клоните на дървета или да отбелязват голове във футболна игра, като ритат с краката си. Най-малките ученици от двете училища се разделиха с подаръци и добри пожелания за нови срещи.

Седмица на приятелството в ОУ

Учениците от 2-ри "а" клас представиха своята скромна класна библиотека и „Пътуващото сандъче” с книги. Поздравиха гостите си с драматизация от приказката „Гана Мързелана” и пролетни песни. Забавленията продължиха с весела щафетна игра, изработването на електронни рисунки на класните лаптопи.

Третокласници, освен че се състезаваха с иновацонния продукт Jumpido, премериха сили в знанията си с интерактивния продукт Mause Mischief (много мишки – един компютър). За знанията и емоциите най-добрите получиха награда.

„Седмица на приятелството” бе приятна и ползотворна за учителите и учениците от двете училища.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени