Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Шест звънчета- седем награди

13 юни 2018, Сряда | 07:38 | култура

Шест звънчета- седем награди

От 8 до 10 юни 2018г. град Петрич за поредна година беше домакин на XVIII Международен конкурс  на детско-юношеската забавна песен  "Изгряват звезди". Конкурсът се организира и провежда под егидата на Община Петрич и със съдействието на фирми, организации и Ротари клуб. Конкурсът е успял да се утвърди като престижно поле за изява на млади таланти. Той е създал добра традиция за откриване и утвърждаване на млади певци и музиканти и се вписа трайно в културния календар не само в община Петрич, но и в цяла България. На сцената на конкурса тази година се изявиха над 100 талантливи млади изпълнители от цялата страна и чужбина, разпределени в четири възрастови групи. Участниците се състезаваха с изпълнения на две песни, от които едната – задължително на роден език, а втората – по избор. Журито на конкурса традиционно бе оглавено от композитора Хайгашод Агасян, а останалите професионалисти, които изслушваха и оценяваха участниците, бяха композиторите Валентин Пензов и Светослав Лобошки.

Конкурсът се проведе на изключително високо ниво, гарантирано от добре подготвените изпълнители, много от които, въпреки крехката си възраст, вече са лауреати на повече от един престижни международни фестивали и конкурси.

Във първа възрастова група талантливите малки звънчета се представиха чудесно и заслужено спечелиха своите награди: Красимира Маркова получи първа награда, Дарина  Лагадинска получи също първа награда и Анна-София Тоданова получи трета награда. Във втора възрастова група Калина Десподска, която се представи впечетляващо, спечели първо място. Във трета група Венелин Каленов, който  се представи на много високо ниво с изключителна точност и красота  на изпълненията, си получи Гран При на групата. В четвърта група със своите прекрасни изпълнения  артистичност  и  вокална прецизност Николета Сачкова спечели Гран При.

Дуетът  Николета и Венелин завоюваха втора награда. А техният вокален педагог - Йорданка Казалиева получи призът за най-добър вокален педагог на фестивала. Гала концертът и награждаването на лауреатите на конкурса  се състоя вечерта на 10 юни и бе заснет и директно излъчен от ТВ „Родина“.

Много високо ниво на конкурса , много високи отличия и на прекрасните звънчета.

Нека да са живи и здрави и да продъжават да ни радват с успехите си.

            Николета Сачкова и Йорданка Казалиева

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени