Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Бегачите" премериха сили в Юндола

08 февруари 2010, Понеделник | 15:13 | прессъобщение, спорт

14 отбора скиори-ветерани взеха участие в "Бегачите" на Юндола под патронажа на Иван Лебанов

Състезание по ски бягане Юндола   Почти 600 души се събраха в неделя, 7 февруари 2010, в Юндола на ски състезанието "Бегачите", съобщиха от пресцентъра на Община Велинград. За пръв път у нас това състезание се провежда с толкова много участници. Надпреварата се организира от Българската Федерация Ски и Община Велинград и е под патронажа на Иван Лебанов. Поводът за състезанието е тридесет годишнината от завоюването на първия медал за България на Зимни Олимпийски игри - бронзовия медал, спечелен на 13 февруари 1980 от Иван Лебанов в Лейк Плесид.

   Всеки участник в ски бягането пробяга 2 пъти дистанция от 500 м. Общо участваха 14 отбора от по двама състезатели от Банско, Стамболово, Чепеларе, кв. Бояна - София, представители на Национална спортна академия, Община Велинград и др. . Сред тях бе и Петър Панков, участвал в 3 зимни олимпиади, който в момента оглавява направление "Ски-бягане" в Българската федерация Ски, а "нежният пол" в надпреварата бе представен от 1 участничка - велинградчанката Мариана Скендерова.

Иван Лебанов получава плакет   Първото място спечелиха Тодор Машов и Николай Кондев, след тях се наредиха Чавдар Гълев и Иван Бирников, а трети останаха Искрен Планков и Иво Петков. На победителите бяха връчени купи, а за принос в развитието на ски-бягането изящни стъклени плакети получиха личният треньор на Иван Лебанов – Стефан Митков, Димитър Петров, Петър Панков, Мария Стамболова, Милуш Иванчев, Парашкев Костадинов, Кирил Москов, Павел Войников, Владимир Величков и Тодор Гълев. Послучай 30-годишния юбилей от бронзовата си титла в Лейк Плесид, 1980 г. кметът на Велинград Иван Лебанов получи специален плакет от Българската федерация Ски, който му бе връчен от Петър Панков. Първият ни медалист от Зимна олимпиада бе удостоен и с плакет от личния си треньор Стефан Митков. Иван Лебанов получи плакет и от Милуш Иванчев.

Коментари

Страхотно :y хареса ми идеята..организацията също.Познавам Искрен Планков от детството ми тогава учех в спортното училище в Самоков надявам се да ми помогнете да открия кординатите му.Благодаря предварително.Успех във вско следващо начинание!

#1 Ваня Попйорданова в Събота, 08 януари 2011 15:09

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени