Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Снегопочистване във Велинград

16 декември 2010, Четвъртък | 15:06 | прессъобщение

Община Велинград работи усилено за снегопочистването на територията на града и цялата община

Във връзка с получените предупреждения в началото на месец декември за очаквани обилни снеговалежи, със заповед на кмета Иван Лебанов е проведено заседание на Щаба за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Председател на щаба е кметът Иван Лебанов, а заместник председатели са заместник кметовете Георги Янчев и Валентина Цветанова. Заседанието на комисията се проведе от 10,00ч. на 08.12.2010г. в малката зала на Общинска администрация.

Негова основна цел бе да бъдат обсъдени готовността на общината за зимния период, редът за почистване на уличната и общинска пътна мрежа и обезопасяването на общинските и републикански пътища при зимни условия.

Във Връзка с това щабът взе решение да се приведе в готовност план за действие “Снегонавяване, обледяване и лавини “, както и да бъдат  привлечени  сили за реагиране - услуги за зимно снегопочистване и опесъчаване-фирми, притежаващи техника за снегопочистване на територията на общината, като при настъпване на критични обстоятелства /падане на сняг и непроходимост на пътищата/, да бъде издадена заповед за неотложни аварийни работи и започване на снегопочистване с всички възможни налични сили на фирми в района на общината.

Във връзка с взетите решения и обилните снеговалежи последните няколко дни, е изготвена заповед на кмета Иван Лебанов, с която се сформират сили за реагиране при бедствия за налагането превантивни дейности за неотложни аварийно - спасителни мероприятия. С това се цели да бъде постигната проходимост на общинска пътна мрежа  както следва:

1. Техника на „ЕКО ТИТАН” ЕООД по направление: град Велинград /от края на кв. Каменица/ до с. Драгиново”
2. Техника на  „Фейзал” ООД:  по направление: м. Селище – Побит камък – Медени поляни до махалите Шаренци и Горелци”.
3. Техника на  „Белмекен 66” ООД по направления:
- Света Петка – Всемирци, Света Петка – Далова махала
- Абланица – Цветино - Магерово -  Разклон път Велинград - Сърница”.
- Разклон от РПМ Велинград - Сърница – до с. Грашево и път Грашево – Мечо корито”.
4. Техника на  „Айрмед 2008” ЕООД по направления:
- общински път от РПМ Е84 – до с. Кръстава”.
- общински пътища, представляващи разклонения от общински път „РПМ Е84 – с. Кръстава”:
 - до Кандьова;
 - до Рохлева и махали;
 - до Бутрева и махали;
 - до Горна Дъбева и махали;
 - до Враненци и махали;
 - до Биркова и махали;
 - до Чолакова и махали;
 - до Бозьова.

Освен това работници по кметствата са назначени по програмата „ОСПОЗ” като аварийни групи за  “опесъчаване” на критични места.
Кметът Иван Лебанов благодари на четирите фирми, които реагираха своевремнно за предприемането на неотложни аварийно - спасителни мероприятия за постигането на проходимост на общинска пътна мрежа.

Коментари

e, ama 6te se kaze 4e vsi4ko e bilo briliatno :) samo ti maj imaz problem sas zrenieto

#2 в Четвъртък, 16 декември 2010 21:54

Какво почистване какво нещо днес чак в 14:00 видях да мине първия снегорин и да почисти булеварда, сигурно само 5% от улиците са опесъчени браво на фирмите все така да чистят

#1 АЗ в Четвъртък, 16 декември 2010 18:12

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени