Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Сборник за родинското движение

01 май 2011, Неделя | 13:32 | общество

„Мустафа Шарков и Дружба „Родина” в Чепинско”

Представяне на сборикн за родинското движение5 автора обединиха усилията, проучванията си и знанията в един общ сборник „Мустафа Шарков и Дружба „Родина” в Чепинско”, от поредицата Цепина, издател ТАНГРА Тан Нак Ра. Сборникът бе представен в голямата зала на Община Велинград на 27-ми април от 17 ч. , посветен е на 95 годишнината от рождението на Мустафа Шарков и 70 годишнината от създаването на Дружба „Родина”. Представянето на сборника е съвместна инициатива на Исторически музей Велинград, Дружество за защита на Родопите с председател Георги Пашов и Дружба „Родина” Велинград с председател Емил Моллов.

В залата на Общината се събраха много граждани, родственици и познати на Мустафа Шарков. Завидно бе присъствието на ученици от СОУ „Васил Левски”, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГИТ „Алеко Константинов”, ПГГС „Христо Ботев”. Официални гости на представянето бяха Асен Шарков, който разказа спомени за брат си Мустафа Шарков, член кореспондентът проф. Стоян Михайлов, който направи исторически преглед за създаването и дейността на Дружба „Родина”, ст.н.сътрудник Стоянка Кендерова, Димитър Димитров-секретар на националното  сдружение Дружба „Родина”, проф. Георги Бакалов-историк, ст.н.сътрудник д-р Милкана Бошнакова, народният представител Ангел Даскалов и др.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени