Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Автопоход до Бачковския манастир

19 септември 2010, Неделя | 22:32 | общество

Малкото "Бойко" поделение на СОСЗР Велинград

Бачковски МанастирМалкото "Бойко" поделение - така нарича нашия съюз О.З. полк. Даскалов във Велинград. Това отговаря на истината. За дейността на малкото "Бойко" поделение се вижда от мероприятията, залегнали в годишния план на учебната 2010 година и неговата дейност. Използвайки хубавия ден - 19-ти Септември, Общинският съвет на съюза, под умелото ръководство на нашия председател О.З. полк. Даскалов, организира поредния автопоход до Бачковския манастир с участници над 100 души, превозени с два автобуса. На отиване използвахме поканата на Областния съвет на нашия съюз с председател О.З. полк. Кофов и посетихме военния клуб гр. Пазарджик. Нашите колеги домакини ни посрещнаха с пита, мед и чубрица, по-късно ни почерпиха с кафе и сладкиши.

Военен клуб ПазарджикПолковник Кофов ни представи ръководството на областния съвет на СОСЗР. След това нашият вокален състав с ръководител серж. Румен Влахов изпълнихме маршови песни, а кап. Боряна Стаева рецитира нейно патриотично стихотворение "Древната ни родина". Учителката Мария Цекова прочете беседа за навършването на 116 години от Сръбско-Българската война. Събитие, което колкото героично за нас Българите, толкова и тъжно, защото нашите храбри деди бяха принудени да воюват срещу братски славянски народ, за да защитят отечеството си. Срещата ни с колегите от Пазарджик завърши с песни и хора. За спомен направихме обща снимка, след което полковник Даскалов издаде заповед "Всички към автобуса с направление към Бачково".

Боряна СтаеваПристигнахме на време и се отправихме към манастира. Запалихме свещи за здраве и се поклонихме на чудотворната икона на света Дева Мария. След обяда поехме към зеленчуковата борса "Огняново" и си закупихме плодове и зеленчуци. По пътя, въпреки високите температури, пътувахме спокойно, което се дължи на шофирането на Георги Шулев и Христо Гечев, за което полковник Даскалов от негово име и от името на пътуващите благодари. Не ни беше скучно, защото певците и нашият прекрасен акордеонист сержант Влахов пяха народни весели песни по време на пътуването. Автопоходът ще се помни дълго, а нашият председател полковник Даскалов отправи благодарност за участието на пътуващите членове и пожела здраве и до нови срещи.

Капитан Боряна Стаева

Вижте част от срещата във военния клуб Пазарджик:

Get Adobe Flash player


 

Коментари

:n

#2 Ради в Събота, 08 януари 2011 15:17

чудесно преживян ден! много положителни емоции благодарение на организатсрите. Пожелаваме им много здраве,успехи и повече инициативи, а ние ще се отзоваваме На колегите от Пазарджик също благодарим за сърдечното и чудесно посрещане. Пожелаваме им много здраве, късмет и успехи на всички участници в похода, организатори и домакини от град Пазарджик.

#1 в Понеделник, 20 септември 2010 21:23

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени