Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Социалисти от Велинград отбелязаха 9-ти септември

09 септември 2013, Понеделник | 22:46 | общество

Велинградчани почетоха 9-ти септември

Цветя пред паметника на Съпротивата

На 9-ти септември  социалисти от Велинград се събраха пред паметника на Съпротивата , за да отбележат 69-тата годишнина от паметния 9-ти септември 1944г. Председателят на БСП Велинград- Георги Янчев призова присъстващите към минута мълчание, след което в знак на почит и признателност към  загиналите в борбата срещу фашизма бяха положени цветя пред паметника.

Прожекция на филм

Малко след  това в къщата на баба Цвета бе прожектиран документалният филм  „Нарекоха  я бригада „Чепинец“ . Бригада „Чепинец“, създадена през  юли 1944г., с командир генерал Семерджиев, по време на  Деветосептемврийския превратучаства в установяването на властта на прокомунистическия Отечествен фронт в с. Каменица, Лъджене и Чепино.

Коментари

Бригада „Чепинец“, създадена през юли 1944г., с командир генерал Семерджиев, по време на Деветосептемврийския превратучаства в установяването на властта на прокомунистическия Отечествен фронт в с. Каменица, Лъджене и Чепино. :y :y

#1 Бай Меси в Вторник, 10 септември 2013 22:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени