Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

На панаир в Швейцария

13 март 2012, Вторник | 15:45 | образование

Ученици от СОУ "Васил Левски" на панаир в Швейцария

Y.P.E.W. TeamЗа поредна година в СОУ „Васил Левски” Велинград стартира дейността на нова учебна компания - „Y.P.E.W. – Young Producers and Educational World” по програма на Junior Achievement. Младите предприемачи от гимназиалната паралелка по „Предприемачество и бизнес“ избраха да се занимават с изработката на обучителни дървени пъзели за деца със СОП (специални образователни потребности). Учениците отнасят дейността на фирмата си към сферата на образованието и социалното въздействие.

Tова не изключва и различни съпътстващи проекти - създават книжарница в сградата на училището, изработват уникални коледни украси и сувенири и продават мартеници, но също така извършват посещения на центровете за деца със СОП, с цел определяне на особеностите и критериите, които трябва да спазят при производството на основния продукт.

С много желание и упоритост младите ни надежди успяват да се откроят като единствената българска учебна компания, която ще вземе участие в международния панаир на учебните компании в Цюрих, Швейцария от 28 до 30 март 2012 год. Техен главен спонсор е верига магазини Лидл България, които поемат всички разходи по пътуването и настаняването в швейцарския град и най-вече предоставят възможността младите предприемачи да представят своя продукт на международно равнище и да докажат, че като млади и интелигентни хора те се интересуват от световни проблеми и се стремят да помогнат за разрешаването им.


Илия Семерджиев, ученик от ХІ б клас, СОУ „Васил Левски“ Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени