Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Събития в СОУ "Васил Левски"

16 декември 2009, Сряда | 17:14

Посещение от Белово и засаждане на фиданки

СОУ Васил Левски посещение от Белово   В студения 14 декември в СОУ "Васил Левски" - Велинград бе необикновено оживено. Дейният директор г-н Моллов успя да обедини две приятни посещения, така че резултатът бе удовлетворение и обмен на знания. Подемайки иницативата "Коледно дръвче в саксия" ПГГС "Христо Ботев" в лицето на г-жа Надежда Ганчева пом. директор, г-жа Вергиния Иванова и г-жа Гивеза Драганова - специалисти по залесяването и четирима ученика от ХІІ-А клас - Мартин Сариев, Малин Синанов, Валентин Караделиев и Муса Кязъм, пристигнаха с 32 фиданки от смърч.

   По същото време по покана на директора на СОУ "Васил Левски" - Велинград пристигна и група от СОУ "Александър Иванов - Чапай" - Белово: директорката, учители и ученици от ученическия парламент. Посрещайки ги на входа г-н Моллов изрази задоволство и ги насърчи с думите, че е хубаво посещението им да стане една традиция, защото "имаме какво да си споделим, какво да обменим като опит".

ПГГС ученици смърчове   Групите от Белово и от ПГГС бяха приети в мултимедийната зала, където учениците от горската гимназия нагледно демонстрираха засаждането на фиданките в саксии. "Искаме да кажем на обществото, че гората не е само дървесина, а трябва да се обърне внимание на всичко онова, което ние можем да получим от нея като ресурс", се обърна към учениците г-жа Ганчева. Групата от Белово прояви голям интерес към тази инициатива, даже си поръча няколко фиданки от смърч. "С тази наша кампания, която напролет ще прерастне в едно голямо залесяване, ние искаме точно това да инициираме - всеки един да даде своя мъничък принос за увеличаване зеленото богатство на нашата страна" - обобщи г-жа Ганчева.

   В нагледната демонстрация се включиха и ученици от гостуващото училище, а г-жа Иванова обясни правилното засаждане и отглеждане в саксия на младите фиданки. И тъй като на горските инициатори им предстоеше още едно гостуване в ОУ "Георги Бенковски" те напуснаха мултимедийната зала. А гостуващата група от Белово разгледа училището и се запозна с дейността на учебния клуб, на трите ученически компании, разгледа обновения физкултурен салон, фитнес залата и посети ученическия клуб и учебното радио.

   Вижте част от събитията:

Get Adobe Flash player

Коментари

super ste :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y

#2 в Понеделник, 30 април 2012 12:35

:n

#1 в Петък, 05 ноември 2010 22:05

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени