Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Спасен ранен щъркел

21 април 2011, Четвъртък | 09:31 | прессъобщение

Община Велинград спаси бедстващ бял щъркел

На 20.04.2011 год. в 11.00 часа в Отдел „Екология“ на Община Велинград бе получен сигнал от г-н Георги Христозов, пазач в завод „Кристал химия“, за ранан бял щъркел в района на самия завод. Общинските служители Станимир Живков и Атанас Денизов веднага посещават мястото, внимателно улавят птицата и установяват степента на нараняваниятай. Веднага след това подават сигнал в РИОСВ-Пазарджик, отдел „Екологично разнообразие“. По препоръка на специалистите там бедстващия щъркел трябва да бъде транспортиран при тях, в Пазарджик.

По разпореждане на кмета на Община Велинград Иван Лебанов с общински транспорт двамата общински служители Станимир Живков и Атанас Денизов превозват птицата до областния град. От РИОСВ – Пазарджик ще изпратят ранения щъркел до Тракийския университет в Стара Загора, който е учебно заведение по ветеринарна медицина, където ще му бъде оказана първа медицинска помощ. След подобряване на състоянието на щъркела, вестоносецът за идването на пролетта ще бъде върнат в обрано в гнездото от което е паднал, намиращо на най-високия комин в града – този на завод „Кристал химия“.

Коментари

Тогава и да разкажат как убиват кучета !!! И ги хвърлят в дере покрай Велинград.Как убиха кучка с 10 кутретата На територия Хотел Kamena...но с подробности да разкажат!

#5 в Неделя, 04 август 2013 17:36

Невероятно и сигурност невярна информация.... Денизов не е служител на общината и това е факт. Той се наема от време на време само да избива кучета и да върши мръсната и незаконосъобразна работа на другия не на място и с протекции човек в община Велинград-Живков. Кой Ви плати за това сърцераздирателно съобщение? Жалки сте...но няма да Ви бъде вечно...

#4 ВЪЗМЕЗДИЕ в Четвъртък, 02 февруари 2012 22:19

bravo :y

#3 ivan в Неделя, 01 май 2011 11:23

bravo :y :y :y :y :y :y :y :y :y :y

#2 в Четвъртък, 21 април 2011 15:51

:) :y :D

#1 geries в Четвъртък, 21 април 2011 12:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени