Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Над 7.5 млн. лева за Велинград

22 октомври 2009, Четвъртък | 00:28

Кметът Иван Лебанов подписа договор за изпълнението на нов проект

Парк във Велинград   Община Велинград спечели проект „Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград”. Спечелен е по Оперативна програма „Регионално развитие”, по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за подобряване на градската среда”. Стойността му е в размер на 7 530 427 лв.  Кметът Иван Лебанов и заместник- министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Оперативна програма «Регионално развитие» Лиляна Павлова подписаха договора по изпълнението на самия проект на 22 октомври. По ОПРР проекти са спечелили общо 18 общини, между които е и община Велинград.

   Дейностите, които са предвидени в проектното предложение са свързани с рехабилитация и благоустройство на парковите зони, места за отдих и зелени площи на територията на град Велинград; осигуряване на достъп на хора с увреждания; реновирани пешеходни направления; изграждане и реконструкция на съществуващи детски площадки, подмяна на парково и улично осветление.

   Обхванати са обекти, които са основни места за отдих и почивка, както за жителите, така и за гостите на Велинград, като парк „Клептуза”, парк „Двореца”, парк „Вельова баня”, „Централен градски парк”, парк срещу къщата на Николай Гяуров, градинка „Финансовото”,  градинка  „Еделвайс”, пешеходни направления на ул. „Димитър Благоев”, ул. „Братя Маврикови”, ул. „Бачо Киро” и ул. „Стефан Попов”.

Коментари

Бас държа, че повече от половината от парите няма да отидат по предназначение!

#2 kalispera в Събота, 24 октомври 2009 16:50

Браво на кмета.И по-малко да бъркате в меда!!!

#1 mirrea в Четвъртък, 22 октомври 2009 11:54

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени